27/11/15

My Bookish Decoration!



Όσο αγαπώ τα βιβλία άλλο τόσο αγαπώ και τη ζωγραφική και χειροτεχνία.



Τι πιο όμορφο να στολίζεις (τα ήδη στολισμένα με βιβλία) ράφια της βιβλιοθήκης σου με αντικείμενα εμπνευσμένα από τα αγαπημένα ταξίδια του μυαλού σου?...

Οπότε, σήμερα είπα να σας δείξω μερικά από τα διακοσμητικά που έχω φτιάξει, ή έχω αγοράσει, για να κάνουν παρέα στα βιβλία μου!


Πάμε να τα δούμε ένα-ένα!


1. Εμπνευσμένη από το Pinterest είπα να δοκιμάσω να κάνω μια "βαριά" χειροτεχνία που ομολογώ ότι νόμιζα πως δε τα τα καταφέρω... Αλλά τελικά τα κατάφερα και είμαι πολύ περήφανη!!!







2. Φυσικά από το δωμάτιό μου δε θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο του Harry Potter της J.K. Rowling!!

    2.1. Παλιά κλειδιά και τούλι που αναπαριστούν τα ιπτάμενα κλειδιά από το 1ο βιβλίο.





     2.2.  Το χειροποίητο ραβδί μου (ξύλο, σιλικόνη και βάψιμο by me), ένα σάπιο τρενάκι να μου θυμίζει το Hogwarts Express, μενταγιόν των Κλήρων του Θανάτου και Bertie Botts φασόλια όπως της ταινίας (ναι είχε γεύση εμετού κλπ...). 





3. Και πάμε στο δεύτερο κομμάτι που δε μπορεί να λείπει από το δωμάτιο... Game of Thrones, του G.R.R. Martin!!!

       3.1. Πλακάκι από ξύλο, με το σήμα των Stark (ENNOEITAI!!!), φτιαγμένο με πυρογράφο και βάψιμο.





         3.2. Το αυγό (ναι αυγό είναι, όχι αγκινάρα...) του γλυκούλη μου δράκου με όνομα Dughall (πραγματικό Κέλτικο όνομα που σημαίνει "σκοτεινός άγνωστος"). Όχι δε θα το βάλω στη φωτιά γιατί μετά αν ξυπνήσει καήκαμε...κυριολεκτικά! χιχιχι! Φτιαγμένο με τεχνική papier-mâché και βαμμένο στο χέρι. Και φυσικά και το μενταγιόν με το σήμα τον Stark!






4. Από ένα βιβλίο που (δυστυχώς) ακόμη δεν έχω διαβάσει, αλλά αγαπώ τη τρομερά ψυχωτική και παραμυθένια, ταυτόχρονα, ατμόσφαιρά του! Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll!


         4.1. Το γλυκούλικο μπουκαλάκι με το φίλτρο σμίκρυνσης, φτιαγμένο με χρωματισμένο νερό και glitter, και το κλειδάκι της μικρής πορτούλας από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι της!





          4.2. Ήταν απόκριες και ήθελα να ντυθώ κάτι ξεχωριστό! Οπότε αποφάσισα να ντυθώ Mad Hatter! Δυστυχώς έχω χάσει τις φωτογραφίες που είχα βγάλει με το ντύσιμο και το βάψιμο (εμπνευσμένο από τη ταινία του Tim Burton)!!! Αλλά έχει μείνει το καπέλο, το οποίο έχω ακόμη, και το είχα φτιάξει με κομμάτια χαρτόκουτου, γκοφρέ χαρτί και διάφορα αξεσουάρ για διακόσμηση.






5. Εδώ έχουμε ένα συνδυασμό Game of Thrones και Tolkien. Το περίφημο δαχτυλίδι στέκεται σε ένα λιλιπούτειο δράκο με το αγαπημένο μου χρώμα! Τι έχει μέσα το κουτί δε θα σας πω, είναι μυστικό!





6. Δώρο παλιών φίλων, συλλεκτική έκδοση του DVD του Κώδικα DaVinci του Dan Brown, μαζί με το σημειωματάριο του καθηγητή Langton (δε φαίνεται, βαριόμουν να το βγάλω από το κουτί...) και το μηχανικό κρυπτόλεξο (χωρίς ξύδι και πάπυρο βέβαια...) που ανοίγει με κωδικό που βρίσκεις λύνοντας ένα γρίφο. Επικούρα!!!





7. Πάλι έμπνευση από το Pinterest, διαβαστερό ανθρωπάκι φτιαγμένο από σύρμα, χαρτί και μπογιά!





8. Άλλο αγαπημένο βιβλίο, για την ακρίβεια το δεύτερο αγαπημένο μου μετά τη σειρά του Harry Potter... Το Φάντασμα της Όπερας του Gaston Leroux!!! Πάντα ήθελα να έχω αντίγραφο της μάσκας του Erik αλλά ποτέ δεν έβρισκα ένα όπως το ήθελα. Οπότε το έφτιαξα μόνη μου! Πήρα μια λευκή μάσκα από κατάστημα, την έκοψα στο σχήμα που ήθελα, σχεδίασα που θέλω να γίνουν τα ανάγλυφα τα οποία δημιούργησα με σιλικόνη, και μετά βάψιμο! Voila!





9. Έπειτακάτι απλό, εμπνευσμένο από το Λάθος Αστέρι του John Green! Φτιαγμένο με τζιν ύφασμα, τσόχα, pipe cleaners και μπογιά. Okay?








Όποιος θέλει μπορεί να με προσθέσει στο Pinterest για να μοιραστούμε περισσότερες ιδέες διακόσμησης!

Θα τα πούμε σύντομα!
Καλό σουκούδιο βιβλιοσκουλικάκια!!!








4/11/15

Review Da Book - "Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά" ("Miss Peregrine's Home for Peculiar Children"), Ransom Riggs


Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (+graphic novel)
Hollow City
Library of Souls
***
Ransom Riggs



For my review in english (Goodreads) click the following links



"Περίεργο", σκέφτηκα, "πώς γίνεται να ζεις τα όνειρά σου και τους εφιάλτες σου ταυτόχρονα..."

Σε μια από τις γνωστές πολύωρες βόλτες μου στο βιβλιοπωλείο, ανάμεσα στο χαμό των άπειρων σελίδων και χρωμάτων από τα βιβλία, το μάτι μου έπεσε σε ένα ασπρόμαυρο εξώφυλλο...
Λάτρης των παλαιών φωτογραφιών, λόγω επαγγέλματος και μη, δεν άντεξα να το αγνοήσω και πλησίασα διστακτικά...
Ένας υπάλληλος με κοίταξε και μου είπε: 
"Aν σου αρέσει το είδος ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ, είναι εκπληκτικό!"

Για ποιο είδος μιλούσε δεν κατάλαβα αρχικά, μέχρι που άνοιξα το βιβλίο...

Ανάμεσα στις υπέροχα στολισμένες σελίδες του, υπήρχαν φωτογραφίες παλιές, με κάθε λογής θέματα! Από απλά τοπία μέχρι ανατριχιαστικά πρόσωπα και ανθρώπους με περίεργα κουστούμια...
Ανατρίχιασα για κάποιο λόγο και τότε κατάλαβα τί εννοούσε ο φίλτατος!

Αμέσως ερωτεύτηκα το βιβλίο αυτό και το έβαλα στη λίστα μου για άμεσο διάβασμα!
Δεν έμεινε για πολύ στη λίστα φυσικά, και το πήρα με την πρώτη ευκαιρία και το ξεζούμισα!!!

Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία της σειράς, καθώς και το graphic novel του πρώτου, να περιμένω με τρομερή αγωνία τη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου από το ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου Tim Burton, καθώς και την έκδοση του δεύτερου graphic novel!

Κοινώς...ΚΟΛΛΗΣΑ!!!

Ας δούμε πρώτα απ' όλα τα εξώφυλλα για να καταλάβετε γιατί δε μπόρεσα να τα αγνοήσω...






<--- Το πρώτο βιβλίο...

















Το δεύτερο βιβλίο... --->













<--- Το τρίτο βιβλίο...










Και το πρώτο graphic novel...


... ... ...




Και μετά από το οφθαλμόλουτρο πάμε να γνωρίσουμε το συγγραφέα της φοβερής και τρομερά ιδιαίτερης αυτής σειράς...


Το όνομά του?... Ransom Riggs!


Αμερικανικής εθνικότητας, γεννήθηκε το 1980 στο Maryland και μεγάλωσε στη Florida. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Κινηματογράφο. 




Είναι παντρεμένος με την, επίσης γνωστή συγγραφέα, Tahereh Mafi, από το 2013.



Λατρεύει τη συλλογή παλιών φωτογραφιών και αυτό τον οδήγησε στην έκδοση ενός φωτογραφικού άλμπουμ με τίτλο "Talking Pictures - Images and Messages Rescued from the Past", που εκδόθηκε το 2013 από την Harper Collins. 

To 2011, η Quirk Books, βλέποντας τη συλλογή του με τις φωτογραφίες του πρότεινε να εκδώσει ένα βιβλίο με αυτές, και ο Riggs συμφώνησε, προσθέτοντας και μια ιστορία βασισμένη σε αυτές όμως!

Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης τον έκαναν πασίγνωστο και του χάρισαν άπειρους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο!



Στο blog του μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα για τον ίδιο, πατήστε ΕΔΩ.

Πάμε τώρα στα βιβλία...
Δείτε πρώτα ένα μικρό trailer του 1ου βιβλίου πατώντας ΕΔΩ!



Η ιστορία αφορά ένα πιτσιρικά που είχε μεγαλώσει με τις ιστορίες που του διάβαζε ο παππούς του. Του έλεγε πως κάποτε ζούσε σε ένα νησί, σε ένα ορφανοτροφείο, παρέα με παιδιά με φοβερές και ξεχωριστές ικανότητες, και με μια "δασκάλα" που γινόταν πουλί...
Παιδιά που ήταν αόρατα, που έδιναν ζωή σε ό,τι έχει καρδιά αλλά όχι πνοή.
Δυνατά παιδιά που μπορούσαν να σηκώσουν νταλίκα με το ένα χέρι, να ανάψουν φωτιά με το δάχτυλό τους και μόνο.
Παιδιά που αιωρούνταν σα μπαλόνια, που έβλεπαν το μέλλον, που γεννούσαν μέλισσες από το στόμα τους, που είχαν δύο πρόσωπα...



Αυτά και πολλά περισσότερα απίστευτα είχε ακούσει και φυσικά ο 16χρονος Τζέικομπ δε τα πίστευε τίποτα, όσο κι αν επέμενε ο παππούς του πως ήταν αλήθεια δείχνοντάς του ακόμη και φωτογραφίες.
Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός ωθεί το νεαρό Τζέικομπ στην αναζήτηση της αλήθειας.
Ταξιδεύει στο απομονωμένο νησάκι κοντά στην Ουαλία, από τις ιστορίες του παππού του, και εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τη πραγματικότητα, συναντώντας τα ερείπια του ορφανοτροφείου της ιστορίας...
Εκεί μέσα ανακαλύπτει ένα σωρό με φωτογραφίες σαν εκείνες που του είχε δείξει ο παππούς του, ερευνά τα δωμάτια σπιθαμή προς σπιθαμή και αναρωτιέται αν όντως έκανε λάθος και η ιστορία του παππού του ήταν αληθινή...
Αρχίζει να πιστεύει πως δεν πρόκειται για παραμύθια και προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό πίσω από την ύπαρξη των παιδιών αυτών...


Ήταν απλά ασυνήθιστα?
Ήταν επικίνδυνα για τον κόσμο και τα είχαν απομονωμένα λόγω αυτού?
Υπήρχαν?
Υπάρχουν?
...Ζει κανένα από αυτά ακόμη?...




Οι περιπέτεια είναι απερίγραπτη και γεμάτη έντονες στιγμές και συγκινήσεις.
Μια ιστορία τόσο εξωπραγματική και άλλο τόσο αληθινή!
Ένα "παραμύθι" για όλες τις ηλικίες, όσο πρέπει ανατριχιαστικό, με φοβερά διδάγματα για τη φιλία και την αγάπη, αλλά και το θάρρος!!!

Το πρώτο βιβλίο είναι πιο πολύ εισαγωγικό, καθώς μαθαίνουμε για τον Jacob, την οικογένειά του και τον κόσμο που του περιγράφει ο παππούς του.
Στο δεύτερο βιβλίο η ιστορία γίνεται πιο έντονη, πιο ανατριχιαστική και περιπετειώδης.
Στο τρίτο και (δυστυχώς) τελευταίο βιβλίο της σειράς δε μπορείς να σταματήσεις το διάβασμα! Τα συναισθήματα εναλλάσσονται ανά σελίδα ή ακόμα και ανά παράγραφο!
Η περιπέτεια είναι ακόμα πιο "σκοτεινή" και το τέλος έρχεται να συγκινήσει και τον πιο δυνατό χαρακτήρα...

Πραγματικά τα λόγια δε μπορούν να περιγράψουν το πόσο πολύ αγαπώ τα βιβλία αυτά!
Πέρα από το ότι είναι πανέμορφα φτιαγμένα, η γραφή του Riggs σε μαγνητίζει και, σε συνδυασμό με τις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες ανάμεσα στο κείμενο, το διάβασμά τους είναι φοβερή εμπειρία!!!



Όσο για το graphic novel, με σχέδια της Cassandra Jean, τα λόγια είναι περιττά!
Μπορώ να πω πως αν (κακώς) δε θέλει κάποιος να διαβάσει το κανονικό βιβλίο, είναι πέρα για πέρα αρκετό! Τα σχέδια τρομερά, η ιστορία έχει ακολουθηθεί άριστα και δε λείπει καμία λεπτομέρεια από αυτή!
Αν ωστόσο έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο επιβάλλεται να διαβάσετε και το graphic novel!!!

Τώρα, περιμένουμε πως και πως την έκδοση του δεύτερου, αρχές του 2016 καθώς και τη ταινία του πρώτου βιβλίου, σε σκηνοθεσία Tim Burton,  από τα γυρίσματα του οποίου έχουμε και αποκλειστικές εικόνες, παρακαλώ!!!




UPDATE!!!
Την ταινία την είδα. Ανάμεικτα συναισθήματα...
Πολλές αλλαγές που δεν υπήρχε λόγος να γίνουν...
Η Eva Green Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ όπως πάντα και ίσως αυτή το έσωσε κατά την άποψή μου.
Ναι μεν σκηνοθετικά και από θέμα εφέ, σκηνικών, ενδυματολογικό ήταν στολίδι, αλλά οι τόσες αλλαγές με ξενέρωσαν λιγουλάκι...
Πάντως αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο τη βλέπει πολύ ευχάριστα!!!

Αυτά λοιπόν!
Περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις αν διαβάσετε τα βιβλία!!!





Το 1o βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Platypus, στα ελληνικά, σε μετάφραση της Λένας Ταχμαζίδου, ενώ τα επόμενα 2, στα αγγλικά, από την Quirk Books και το graphic novel από τη Headline, επίσης στα αγγλικά.



Fall Time Cozy Time Book Tag!


Έχουμε μπει για τα καλά πλέον στο φθινόπωρο, την αγαπημένη μου εποχή, με τις βροχούλες, τη γλυκιά συννεφιά και τη δροσιά, τα κρατσανιστά πορτοκαλί φύλλα στους δρόμους και όλα αυτά τα όμορφα! 

Χουχούλιασμα στο κρεβάτι/καναπέ με μια κουβερτούλα, ζεστό ρόφημα και για συντροφιά ένα βιβλίο!

Best time ever!!! 


Ας κάνουμε λοιπόν άλλο ένα tag, σχετικό με την εποχή αυτή τη φορά!


Fall Time Cozy Time Book Tag
δημιουργήθηκε από τη booktuber Novels and Nonsense





1. Τραγανιστά Φύλλα: Διάλεξε ένα βιβλίο με εξώφυλλο που έχει τα χρώματα κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο.





Τα παραμύθια του Hans Christian Andersen, των εκδόσεων Penguin.
Έχει όλα αυτά τα χρώματα και το εξώφυλλο μου θυμίζει πολύ το φθινόπωρο, ίσως λόγω αυτού...










2. Άνετο Πουλοβεράκι: Ένα βιβλίο που νιώθεις ζεστασιά όταν το διαβάζεις.



Sorry, I'm not sorry...

Δε θα αλλάξει ΠΟΤΕ αυτό, όσα χρόνια και να περάσουν!
Harry Potter, της J.K. Rowling, βεβαίως-βεβαίως!








3. Φθινοπωρινή Καταιγίδα: Διάλεξε το αγαπημένο σου βιβλίο/είδος για διάβασμα όταν έχει καταιγίδα.




Ό,τι σχετικό με τον Edgar Allan Poe!
Ιστορίες, ποιήματά του, οτιδήποτε!
Από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και ο ιδανικότερος για μαι συννεφιασμένη βροχερή ημέρα...










4. Δροσερό Αεράκι: Ποιου cool χαρακτήρα θα ήθελες να πάρεις τη θέση.


Rose Hathaway, από τα βιβλία του Vampire Academy της Richelle Mead!
Μπορεί να ζει μέσα στον κίνδυνο καθημερινά, αλλά τουλάχιστον δε βαριέται ποτέ και έχει μια φίλη που θα την αγαπά για πάντα, όπως και ένα αγόρι που δε λογαριάζει τίποτα και κανέναν!
Αυτή η χαρακτήρας, όταν διάβαζα τα βιβλία σε μια "περίεργη" φάση της ζωής μου, με έκανε να δω τα πράγματα αλλιώς και να αλλάξω εντελώς!
Θα τη λατρεύω πάντα!!!





BACK OFF B*TCHES!!!







5. Ζεστός Μηλίτης: Ποιο βιβλίο, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, θέλεις να γίνει τρομερή επιτυχία.


Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη.
Το βιβλίο αυτό είναι πολύ γνωστό στην ελληνική λογοτεχνία και πιστεύω και στο εξωτερικό.
Το επέλεξα όμως γιατί θα ήθελα πολύ να το δω σε κινηματογραφική μεταφορά!
Είναι τρομερά ανατριχιαστικό και πιστεύω πως, στα κατάλληλα χέρια, σε ταινία θα ήταν υπέροχο!!!


(αν έχει γίνει ήδη ταινία ενημερώστε με!!!)






6. Παλτό, Κασκόλ, Γάντια: Ποιο εξώφυλλο βιβλίο, από όσα έχεις, δε θες ποτέ να δει ο κόσμος γιατί ντρέπεσαι γι' αυτό.

Sex & The City - Candace Bushnell
...................................................................
Δε θέλω σχόλια...
Δε βλέπω τη σειρά, δε την είδα ποτέ, απλά επειδή έτυχε να πέσει στα χέρια μου πριν αρκετά χρόνια, είπα να το διαβάσω από περιέργεια...
Το ότι υπάρχει ακόμα στη βιβλιοθήκη μου (λόγω του ότι δε πετώ ποτέ βιβλία που έχω διαβάσει) με κάνει να ντρέπομαι, πόσο μάλλον να κυκλοφορούσα έξω μαζί του!!!
Παπαπαπαπαπαπα...







7. Pumpkin Spice: Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό/ποτό για το φθινόπωρο.

Αααχ... 

Ζεστό τσαγάκι ή ζεστή σοκολάτα με τσίλι...
yum yum yummmmmm...


Και από φαγητά μανιταρόσουπα και σούπα σολωμού, μαζί με κριτσανιστό ψωμάκι αρωματισμένο με σκόρδο!

Gourmeδιές μιλάμε! 








Αυτά από εμένα!

Θα χαρώ πολύ να δω και τις δικές σας απαντήσεις!

Καλό φθινόπωρο να έχουμε και ακόμη καλύτερο χειμώνα εύχομαι!!!