17/5/16

Review Da Book - "Ο Χρυσός Γιος" ("Golden Son"), Pierce Brown



Ο Χρυσός Γιος


Golden Son
***
Pierce Brown



For my Golden Son review in english (Goodreads) click HERE


For my Red Rising review in english (Goodreads) click HERE






Πριν προχωρήσετε, προειδοποίηση!

Πρόκειται για το 2ο βιβλίο της τριλογίας της Κόκκινης Ανατολής.

Αν δεν έχετε διαβάσει το 1ο, καλύτερα να επιστρέψετε αφού το διαβάσετε.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τη τριλογία και το 1ο βιβλίο της σειράς,
δείτε το review μου πατώντας ΕΔΩ!





Και ο ασταμάτητος Ντάροου επιστρέφει...!!!

Αυτή τη φορά μέσα από την κοινωνία των Χρυσών. Πιο μέσα δε γίνεται!

Βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών, αλλά κυρίως τη δική του, παίζει το ρόλο του Χρυσού, θυσιάζεται, για την απελευθέρωση, για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Απώλειες πολλές υπάρχουν, οπότε προετοιμαστείτε ψυχολογικά! 

Θα αποκαλύψει τη πραγματική του ταυτότητα ή θα παραμείνει ως Χρυσός; Πόσους θα καταφέρει να έχει με το μέρος του; Θα καταφέρει να τους διαλύσει;

Στην αποστολή του αυτή έχει δίπλα του φίλους και εχθρούς, αλλά το κυριότερο, φίλους που είναι εχθροί στη πραγματικότητα. Λίγοι φίλοι, πιστοί και δυνατοί, αλλά πολλοί εχθροί... Θανάσιμοι...

Αυτό ήταν και κάτι που μου άρεσε σαν στοιχείο στην ιστορία αυτή. Πως, δηλαδή, ακόμα και αν είσαι τέλειος σε όλα και με όλους, πάντα υπάρχουν εχθροί, πάντα κάποιος θα θέλει να σου τη φέρει και σε μαχαιρώσει πισώπλατα, πάντα κάποιος θα σε μισεί. Δεν έχει σημασία αν είσαι πρώτος στη πυραμίδα. Πρέπει να φυλάγεσαι από παντού!





Επειδή δεν είμαι τόσο φανατική θαυμάστρια του sci-fi δυσκολεύομαι να εγκλιματιστώ στις ιστορίες τέτοιου είδους. Χρειάστηκε να ανατρέξω στο προηγούμενο βιβλίο, σε reviews κλπ, για να μπορέσω να θυμηθώ τους χαρακτήρες και την εξέλιξη της ιστορίας.

Το καλό εδώ είναι πως σε αυτό το βιβλίο έχουμε γράφημα με τη πυραμίδα των τάξεων, περιγραφή τους, καθώς και μικρή ανάλυση των κύριων χαρακτήρων. Κάτι ΠΟΛΥ χρήσιμο!

Το δεύτερο αυτό βιβλίο είναι, όπως και το πρώτο, γεμάτο ανατροπές και έντονες σκηνές. Μπαίνουμε στη δράση από τις πρώτες μόλις σελίδες του! Η εξέλιξη της ιστορίας, οι νέοι και παλιοί χαρακτήρες, η περιγραφή των σκηνών μάχης και των υπέρτατων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σε αυτές, και όχι μόνο, έκαναν το βιβλίο απόλυτα ΕΠΙΚΟ!!!

Η δύναμη του Ντάροου και το θάρρος που δείχνει καθ' όλη τη διάρκεια της αποστολής του είναι αξιέπαινα. Έχουμε ένα χαρακτήρα που ξεκίνησε από το τίποτα, στην κατώτερη όλων τάξη, να ζει σε απάνθρωπες συνθήκες και να υποφέρει και εκείνος και η οικογένειά του. Αυτός ο χαρακτήρας ξαναγεννιέται ως κάτι που μισεί, εντελώς διαφορετικό σε όλα από όσα είναι και πρεσβεύει ο ίδιος. Ξεκινά πάλι από το τίποτα, μιας και δεν είναι Χρυσός στη πραγματικότητα, αλλά με την εξυπνάδα του και την επιμονή για επίτευξη του στόχου του, καταφέρνει πολλά! Είναι ίσως από τους πιο δυνατούς ψυχικά χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ μου.

Ακόμη ένας χαρακτήρας που προσωπικά λάτρεψα ήταν ο Sevro. Τρομερός τυπάς, με απίστευτο χιούμορ και κότσια. Και η Μάστανγκ επίσης μου άρεσε πολύ σα γυναικείος χαρακτήρας! Δυναμική και πιστή.

Ενώ, όπως συνήθως, στο 1ο βιβλίο είχαμε περισσότερο περιγραφές για τον κόσμο αυτό γενικότερα, εδώ κάθε κεφάλαιο είναι γεμάτο δράση! Ενώ περιμένεις να γίνει κάτι, η υπόθεση γυρνά και αλλάζουν όλα. Επίσης τίποτα δε σε προετοιμάζει για το τέλος του. Το απόλυτο μακελειό... Μιλάμε για σκηνικό που θα δακρύσει το "είναι" σας...






Αυτή τη φωτογραφία την ανέβασε ο ίδιος ο συγγραφέας, στη προσωπική του σελίδα στο twitter, αναφέροντας πως είναι το πρώτο επίσημο σχέδιο για το μαχαίρι του Σέβρο. Perfect!!!









Γενικά πάντως, ο P.Brown πιστεύω πως ήρθε για να μείνει. Έχει φτιάξει έναν κόσμο από το "0", με απόλυτη επιτυχία! Αφού κατάφερε να πείσει και εμένα, που όπως είπα πριν δεν είμαι fan του είδους, τότε τα έχει καταφέρει!


Να μη ξεχνάμε πως έλαβε και βραβείο από το Goodreads ως το καλύτερο στη sci-fi κατηγορία! Και για τα μάτια σας μόνο, ορίστε και φωτογραφία με τον ίδιο να ευχαριστεί τους αναγνώστες!





Δε θα ήθελα να πω πολλά πράγματα για τις εξελίξεις του βιβλίου γιατί τότε δε θα έχει νόημα να το διαβάσετε, προφανώς. Είναι ένα απόλυτα συναρπαστικό διήγημα που σε μεταφέρει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, έναν άλλο πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί πλήρως όλη τη γήινη απανθρωπιά, διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Αλλά πέρα από τα άσχημα, βλέπουμε πως υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν. Και αυτοί, μαζί με τους πραγματικούς φίλους τους, πρόκειται να σώσουν τους πάντες με τη θυσία τους...



Αυτό που το συνοψίζει, σε γενικότερες γραμμές, είναι η φράση που αναφέρεται...


"Ο θάνατος γεννάει θάνατο που γεννάει θάνατο..."



Αυτό να έχετε στο μυαλό σας!

Α και χαρτομάντιλα! Ειδικά προς το τέλος...









Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στα ελληνικά, σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε να τα πούμε!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.