25/7/18

Review Da Book - "Πυρσός στη Νύχτα" (A Torch Against the Night), Sabaa Tahir





Πυρσός στη Νύχτα


A Torch Against the Night
(An Ember in the Ashes #2)
***
Sabaa Tahir



For my review in english (Goodreads) click HERE





Το βιβλίο το κέρδισα από διαγωνισμό των εκδόσεων Ψυχογιός. Και δε το είχα πάρει χαμπάρι καν, μέχρι που έσκασε στο σπίτι μου το πακετάκι! Βέβαια, δεν είχα διαβάσει καν το πρώτο βιβλίο όταν πήρα στα χέρια μου αυτό. Τρελή για δέσιμο...

Προφανώς και πήρα αμέσως το πρώτο, του οποίου review μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, και φυσικά ήταν πολύ καλύτερο απ' ό,τι περίμενα! 




Και αφού τελείωσα αυτό πήρα στα χέρια μου το δεύτερο και είπα στον εαυτό μου "Δημητρούλα, το πρώτο μέρος ήταν τέλειο. Νομίζω πως πρέπει να μαραθωνάρουμε και να διαβάσουμε αυτό σε 1-2 ημέρες!". Μη σας τα πολυλογώ, το διάβασα σε διάστημα ενός μήνα τελικά... 

Disclaimer, ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. Υπήρχαν παρεμβολές...

Και να 'μαστε
τώρα εδώ...
 Ένα ράκος... Με καρδούλα τσακισμένη και πονεμένη, περιμένοντας το τρίτο βιβλίο...

Γιατί έτσι; Γιατί γίνεται ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ!!!


ΩΩΩΠ! STOP ΕΔΩ!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ SPOILERΑΚΙΑ!
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

Οι υπόλοιποι κομπλέ, πάμε!


Η ιστορία συνεχίζεται ακριβώς από εκεί που σταματά το πρώτο μέρος. Ο Ελίας και η Λάια προσπαθούν να αποδράσουν από την Αυτοκρατορία και να φύγουν από τη Σέρα με σκοπό να φτάσουν στο Καούφ. Όπου Καούφ, φυλακές απίστευτης ασφαλείας που κρατείται ο αδερφός της Λάια, Νταρίν. Από τον Νταρίν εξαρτάται η επιβίωση και ίσως απελευθέρωση των Σπουδαστών, και όχι μόνο, από την τυραννία της Αυτοκρατορίας. Και αυτό γιατί είναι γνώστης της τέχνης κατασκευής φοβερών όπλων.
Οπότε, με άπειρους στρατιώτες στο κατόπι τους, η Λάια και ο Ελίας τρέχουν και δε φτάνουν!!! 


Ο νέος αυτοκράτορας είναι ο Μάρκους. Αυτό το καλόοο παιδάκι που έχει βαλθεί να τους εξοντώσει. Αυτό το υπέροχο πλάσμα που δε λογαριάζει παιδί, μάνα και πατέρα. Αυτό το ευγενικό άτομο που αντί για νερό πίνει αίμα αθώων... Αυτός.
Α και μαζί του έχει και τη Διοικήτρια. Τη θυμάστε; Αυτή τη γλυκούλα σκύλα που άμα την έπιανα στα χέρια μου θα τις ξερίζωνα το λαρύγγι. Τη γυναίκα που παράτησε το παιδί της να ψοφήσει. Ναι ναι, αυτό το καμάρι που βγάζει μάτια, κόβει χέρια, πόδια, καίει μούρες σε όσους αργούν να της φέρουν νερό...
Οι δυο αυτοί. Μαζί. Σε ένα βιβλίο. Όοοχι κουκλίτσα μου, δε θα αρχίσω εγώ τα ηρεμιστικά εξαιτίας τους... Συνεχίζω...

Α ξέχασα! Σα να μην έφταναν αυτά, η Ελένα είναι Αετομάχος του Μάρκους! ΧΑΧΑΧΑ ναι ναι πού να σας τα λέω! Κάνει ό,τι της λέει, την έχει του χεριού της και εκείνη δε λέει όχι, άπαπα! Όλα τα κάνει! Άντε να έχει λίγες τύψεις, αλλά λίγες, μη φανταστείτε κάτι τρομερό. Μια θέλει να βοηθήσει τον Ελίας και τη Λάια, μία θέλει να τους σκοτώσει. Μπλιμ-μπλομ, δεν ξέρει τί θέλει. Κλασσική γυναίκα εδώ που τα λέμε κορίτσια. Όλες το έχουμε αυτό, αλλά αυτή το παρακάνει! Πιο σκληρή από ποτέ... Και πλέον βλέπουμε τα πράγματα και από τη δική της οπτική, με δική της αφήγηση. ΟΚ, μπορεί να την κράζω, αλλά για να λέμε την αλήθεια την αγαπώ επίσης. Είναι τρομερά δυναμική και δυνατή! Απλά ώρες ώρες το παρακάνει...

Πάλι καλά όμως που θα γνωρίσουν και νέους χαρακτήρες στο δρόμο τους για το Καούφ. Δε θα περάσουν τέλεια βέβαια. Θα γίνει χαμούλης. Τρελός χαμούλης. Θα κινδυνέψουν ουκ ολίγες φορές. Μη σας πω πως θα την πάθουν και άσχημα κάποιες... Πολύ άσχημα όμως...

Και αν φτάσουν στο Καούφ νομίζετε θα τελειώσει εκεί; Νομίζετε! Εκεί υπάρχει άλλο διαμαντάκι, ο Διευθυντής. Α μιλάμε τρελό μωρό. Κυριολεκτικά. Φανταστείτε έναν Bolton από Game of Thrones. Ναι. Έτσι και αυτός. Μαζοχιστής. Κόβει δάχτυλα, σπάει κόκαλα στους κρατούμενους. Χάρμα σας λέω!
 

Και θα μου πείτε, "βρε Δημητρούλα, για ποιό λόγο να διαβάσω αυτό το ριμάδι αν είναι τόσο γεμάτο σιχαμένους χαρακτήρες;" 
Θα σας πω γιατί...


Όπως και στο πρώτο βιβλίο, έχουμε εκπληκτικούς, καλογραμμένους χαρακτήρες που συνεχώς εξελίσσονται. Το γράψιμο είναι άκρως επικό και καθηλωτικό! Ξεκινά η δράση από την πρώτη μόλις πρόταση! Βρίσκεσαι συνεχώς σε αγωνία και η μια έντονη σκηνή διαδέχεται την άλλη απανωτά και ανελέητα!

Επίσης, αυτή τη φορά έχουμε πολύ πιο έντονο το μεταφυσικό στοιχείο. Κάτι που προσθέτει στην ιστορία ακόμα περισσότερη ένταση και μυστήριο. Το κερασάκι στην τούρτα σα να λέμε.

Μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν των χαρακτήρων, κυρίως του Ελίας. Ετοιμαστείτε για πολύ πόνο. Και ανατροπές. Πολλές ανατροπές που κόβουν την ανάσα!

Και μιας και είπα πόνο, να ξέρετε πως αυτή η ιστορία έχει πολύ θανατίλα... Πολύ συναίσθημα... Γενικά είναι για γερά στομάχια και πολλά χαρτομάντηλα... Ειδικά το τέλος και γενικά προς το τέλος.


Και τώρα θα βράσουμε στο ζουμί μας μέχρι να βγει το τρίτο βιβλίο...
Υπομονή...






Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στα ελληνικά, σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε να τα πούμε!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.