18/2/18

TBR Book Tag & στόχος 2018!!!


Γεια και χαρά σας!!! Τί μου κάνετε? Την παλεύετε ωρέ?!
Μπράβο σας αν ναι, αν όχι και πάλι μπράβο σας γιατί προσπαθείτε!

 Στο θέμα μας...
TBR Book Tag

Μόλις μπήκε το 2018 έθεσα ένα στόχο.
(...ανάμεσα σε 389279713 που όλοι ξέρουμε πως τους ξέχασα ήδη από τη 2η ημέρα του χρόνου...)
Στόχος είναι να διαβάσω ό,τι βιβλίο έχω στο TBR pile μου, δηλαδή στο Έβερεστ από βιβλία που βρίσκεται στον πάγκο του γραφείου μου...

ΤΑΑΑ-ΤΑΑΑΑΑΑ-ΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ...
Για να μπορέσω να κάνω πιο εφικτό το στόχο αυτό αποφάσισα να βάζω στον κουμπαρά 5€ για κάθε βιβλίο που τελείωνα. Έτσι, στο τέλος του χρόνου όπου (λέεεμε τώρα...) το βουνό θα έχει γίνει λοφάκι, να ορμίσω στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσω όσα βιβλία μπορώ με τα λεφτά που θα έχω μαζέψει. Ο Θεούλης βοηθούλης...Στο Goodreads reading challenge όρισα 30 βιβλία, όσα περίπου υπάρχουν στο "ράφι" μου για διάβασμα δηλαδή. Από αυτά όμως κάποια είναι εκτός για κάποιους λόγους, π.χ. είναι το 5 βιβλίο σε σειρά και έχω διαβάσει μόνο το 1.

Επειδή μπορεί να υποκύψω στον πειρασμό, σκέφτηκα πως αν είναι ανάγκη μεγάλη, (φάση στερητικού συνδρόμου, κλάμα σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι, τρέμουλο και εφιάλτες με καμμένα βιβλία) θα μπορώ να πάρω νέο βιβλίο ΕΦΟΣΟΝ:

1. στο Goodreads reading challenge είμαι on track 
2. πρόκειται για sequel ή prequel σειράς βιβλίων της οποίας έχω μέρη στο TBR pile
3. έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία, πέραν κάποιων που έχω ορίσει πως δεν είναι στη λίστα του challenge, και θέλω έναν αριθμό νέων για να συμπληρώσω το challenge των 30. 
4. έχω διαβάσει και τα 30 βιβλία (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) νωρίτερα.

Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά! 
Δεν έχω μπει στον πειρασμό να αγοράσω βιβλίο, έχω ήδη 25€ στον κουμπαρά και έχω πάρει φόρα!!!


Οπότε βλέποντας το tag αυτό να κυκλοφορεί, είπα να γράψω και τους λόγους που δημιουργήθηκε το βουνό αυτό...

1. Βιβλίο στο TBR που δεν έχεις ακόμη τελειώσει.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βιβλίο που να έχω παρατήσει στη μέση για πάρα πολύ καιρό. Έχω απλά αυτά που διαβάζω παράλληλα με άλλα. Ένα όμως βιβλίο που με είχε ταλαιπωρήσει ΜΗΝΕΣ ήταν "η Θεία Κωμωδία", του Δάντη. Το είχα στα αγγλικά σε μια κουκλίστικη έκδοση, αλλά ήταν λίγο "βαρύ" και σε ερμηνεία και σε διάβασμα, με αποτέλεσμα να κάνω να το διαβάσω περίπου σε ένα χρόνο... Και αυτό το κατάφερα έχοντάς το σε audiobook το οποίο άκουγα ενώ έκανα δουλειές ή στο γυμναστήριο. Το κατάφερα πάντως!!!

2. Βιβλίο που το παρατάς συνεχώς γιατί "δεν έχεις χρόνο" να το διαβάσεις.

"S", του J.J. Abrams. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να του αφεθείς ολοκληρωτικά! Και αυτό γιατί θέλει μια διαδικασία. Πολλοί προτείνουν να το διαβάσει κάποιος όλο σκέτο το κείμενο και μετά ξανά, κοιτάζοντας τις σημειώσεις και το ό,τι περιλαμβάνει μέσα στις σελίδες του. (Αν νομίζετε πως τρελάθηκα είναι γιατί μάλλον δεν ξέρετε τη δομή του βιβλίου, οπότε ψάξτε video στο youtube για να καταλάβετε τί εννοώ.) Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να ασχολείσαι με κανένα άλλο βιβλίο για αρκετό καιρό. Και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δε το έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Γιατί συνήθως, αν όχι πάντα, διαβάσω 2-3 βιβλία ταυτόχρονα. Αλλά σκοπεύω να το διαβάσω αυτή η χρονιά σίγουρα.

3. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή είναι sequel.

"Αστυνομία", του Jo Nesbo. Είναι το 1ο στη σειρά βιβλίο και εγώ είμαι στο 2... 

4. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή είναι "νέο" στην αγορά.

"Origin", του Dan Brown


Ντροπή μου, το ξέρω, είμαι και τρελή fan του Brown... Αλλά δε το κάνω επίτηδες!!! Είχα ξεκινήσει άλλο βιβλίο μεγάλων κυβικών και δεν ήθελα να τα μπλέξω! Σύντομα όμως θα το διαβάσω και θα ανεβεί και review εδώ βεβαίως-βεβαίως!!!5. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή είχες διαβάσει άλλο του συγγραφέα και δε σου άρεσε πολύ.

"Το Μυστηριώδες Νησί", του Ιούλιου Βερν. Μικρή είχα διαβάσει το "20.000 Λεύγες Κάτω από τις Θάλασσες" και δεν είχα ενθουσιαστεί... Ίσως επειδή ήμουν μικρή και βαριόμουν τα κλασσικά βιβλία. Οπότε ναι μεν είμαι λίγο σκεπτική τώρα αλλά θέλω να του δώσω μια ακόμη ευκαιρία, γιατί μιλάμε για Βερν...!

6. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή απλά δε σου κάνει κου-κου.

Βιβλίο που να το έχω αγοράσει και να μη μου κάνει κου-κου δεν παίζει. Για να το αγόρασα σημαίνει πως κάτι με "τράβηξε" σε αυτό. Οπότε λίγο δύσκολο... Αν και υπάρχει ένα που δε θυμάμαι γιατί το έχω... Μάλλον το είχα πάρει με μια εφημερίδα, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν για το βιβλίο ή κάτι άλλο στην εφημερίδα... Μιλώ για το "Δικαίωμα στην Ευτυχία", της Άννας Λάμπρου. Βλέποντας ξανά την περιγραφή είναι ενδιαφέρον. Αλλά μάλλον για κάτι άλλο στόχευα. Θα δείξει!

7. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή ξεκάθαρα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Εδώ και πολλά χρόνια ένας "φίλος" στο Goodreads μου είχε πει όταν το ξεκινήσω να του το πω να το διαβάσουμε μαζί. Ε, ακόμα περιμένει ο κακομοίρης... Το βιβλίο είναι "το Όνομα του Ρόδου", του Ουμπέρτο Έκο. Είναι μεγαλούτσικο με πάααρα πολύ μικρά γραμματάκια και είναι από τα "βαριά" κλασσικά βιβλία. Ναι μεν θεωρείται αριστούργημα αλλά όταν το βλέπεις δεν είναι το πρώτο που θες να διαβάσεις... Αυτή τη στιγμή πάντως, είναι το μόνο βιβλίο που έχω πολλά χρόνια και δε το έχω διαβάσει ακόμη. Αλλά θα γίνει... Ελπίζω...

8. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή το πήρες απλά γιατί σου "γυάλισε" το όμορφο εξώφυλλό του.

Είναι μια τριλογία με τίτλο "η Γη του Έλυον", του Patrick Carman. Τα εξώφυλλα των βιβλίων είναι παραμυθένια, αν και σχετικά απλά, και σε ένα bazaar βιβλίου ξετρύπωσα όλη (παρά ένα) τη σειρά με σκοπό να τη διαβάσω άμεσα. Τόσο εντύπωση μου είχε κάνει, ενώ δεν είχα ιδέα για τον συγγραφέα και την υπόθεση! Και έτσι πέρασαν 3 χρόνια...

9. Βιβλίο που δεν έχεις ακόμη διαβάσει επειδή "αγχώνεσαι" και μόνο στη σκέψη να το ξεκινήσεις.

"Dune", του Frank Herbert. Κατ' αρχήν είναι ΤΕΡΑΣ σε μέγεθος. Έπειτα είναι sci-fi. Ναι είναι τιτανοτεράστιο δείγμα λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας, ένα έπος. Δεν αντιλέγω. Το σέβομαι. Γι' αυτό και θα το διαβάσω κάποια στιγμή... Στο μέλλον... Το μακρινό... Το επιστημονικής φαντασίας μακρινό ίσως...

Αυτά είναι λίγα από τα βιβλία που χτίζουν το βουνό του TBR μου.
Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσω όπως ξεκίνησα το έτος...

Εσείς τί στόχους έχετε για εφέτο? Για πείτε να μοιραστούμε τα βάσανά μας!

Σας φιλώ!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε να τα πούμε!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.