28/1/15

Review Da Book - "Mount Olympus: Whatever Happened to Those Guys?!", John Hiller




Mount Olympus: 
Whatever Happened to Those Guys?!


***
John Hiller



For my review in english (Goodreads) click HERE







Βιβλίο από τα λίγα!!!
Ξεχωριστό, πανέξυπνο χιούμορ με σεβασμό στην ελληνική μυθολογία!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Η σελίδα του Goodreads δίνει την ευκαιρία, στα μέλη της, να κερδίσουν βιβλία νέων (και όχι μόνο) ανερχόμενων συγγραφέων από όλο τον κόσμο, υπογεγραμμένα κλπ. 

Έτσι και εγώ, ως φανατική του διαβάσματος και της παραλαβής πακέτου από το εξωτερικό, παίρνω μέρος πολύ συχνά σε τέτοια giveaways, όπως ονομάζονται, και έχω σταθεί αρκετά τυχερή μέχρι στιγμής, καθώς έχω λάβει πολύ ιδιαίτερα βιβλία τα οποία μου χάρισαν όμορφες στιγμές διαβάσματος...


Έτσι και αυτό! Μόλις το είδα στη λίστα τρελάθηκα! 
Βιβλίο για τους θεούς του Ολύμπου?! Χιουμοριστικό?! ΜΕΣΑ!!!

Ήμουν τυχερή (και εγώ και ο συγγραφέας) και βρέθηκα ανάμεσα στους νικητές, ο οποίοι ήταν όλοι από το εξωτερικό και εγώ η μόνη από Ελλάδα!!!

Μόλις το έλαβα άρχισα κατευθείαν να το διαβάζω... 
(Το βιβλίο είναι στα αγγλικά αλλά ελπίζω να μεταφραστεί σύντομα!!! Το αξίζει!!!)

Ο συγγραφέας αφού κάνει μια εισαγωγή (πολύ καλογραμμένη και πλήρης) στην ελληνική μυθολογία, ως προς το κομμάτι των θεών κλπ, ξεκινά την ιστορία περνώντας χρονικά από την εξέλιξη των θρησκειών και καταλήγει στη σημερινή εποχή, όπου οι θεοί του Ολύμπου υπάρχουν και ζουν ακόμη στο βουνό τη δική τους ζωή...
Μια ζωή που έχει επηρεαστεί πλήρως από την εξέλιξη του κόσμου-τεχνολογίας-θρησκείας κλπ και όλοι τους έχουν αλλάξει τόσο ως προς τη συμπεριφορά όσο και ως προς την εμφάνισή τους (θα έλεγα λεπτομέρειες αλλά δε θέλω να spoilάρω γιατί είναι πραγματικά αστείες οι αλλαγές!!!). 
Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Δίας αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή προς τιμήν όλων τους και εκεί γίνονται όλα τα κωμικοτραγικά γεγονότα της ιστορίας...

Σε όλη τη διάρκεια της διήγησης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις και κομμάτια της αρχαίας ιστορίας μας (πχ αντικείμενα συμποσίου) περιγράφοντας και εξηγώντας για αυτά αναλυτικά. Περιγράφονται περιοχές της Ελλάδας, ιστορικές τοποθεσίες και άτομα.

Αυτό που κάνει το βιβλίο αυτό αρκετά ξεχωριστό είναι ο τρόπος που είναι γραμμένο. Ο Hiller δε διστάζει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές μορφοποιήσεις κειμένου για να τονίσει διαλόγους, λέξεις, φράσεις, ήχους, αλλά και για να αναδείξει το τρόπο που μιλά κάθε χαρακτήρας. Δε το είχα ξανασυναντήσει σε βιβλίο, αυτό, και ήταν πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό!!!

Έχει καταφέρει να αναδείξει την Ελλάδα (την οποία είχε επισκεφτεί πριν κάποιο καιρό και την είχε αγαπήσει τόσο που έγραψε το βιβλίο αυτό) μέσω μιας ιστορίας που σατιρίζει την καθημερινή σύγχρονη ζωή μέσα από χαρακτήρες που βρίσκονται τελείως εκτός αυτής χρονικά, και ταυτόχρονα, παρόλο που πρόκειται για κωμωδία, σέβεται ΑΠΟΛΥΤΑ την ιστορία μας!

Αν διαβάζετε βιβλία στα αγγλικά προσπαθήστε να το βρείτε και δώστε του μια ευκαιρία!!!





ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε να τα πούμε!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.